Please enable JS

BLOG SAYFASI

Dijital Değerlendirme ve Aday Yönetim Merkezi

Değerlendirme Merkezlerinin Geleceği "Dijital Değerlendirme Merkezi"

1 Mayıs 2021 Cumartesi/HR METRICS
Çoğunlukla işe alım ve insan değeri geliştirmede endüstri standardı olarak tanımlanan Değerlendirme Merkezi; işe alım ve insan değerini geliştirme hedeflerini karşılamak amacıyla önceden tanımlanmış yetkinlikleri ölçmek için tasarlanır.

Diğer tüm süreçler gibi, değerlendirme ve yetenek yönetimi süreçleri de, şirketlerin dijital dönüşüme adapte olmaları sürecinde değişim geçiriyor. Fiziksel değerlendirme Merkezi; düşük maliyetler, zaman, kaynak verimliliği gibi özelliklere sahip dijital süreçler ile yer değiştiriyor.

MetricSelect Dijital Değerlendirme Merkezi Nedir?



Dijital değerlendirme merkezi; adayları işe alma, insan değerini geliştirme ta da saptama gibi konularda doğru kararlar alabilmek adına kullanılan bir simülasyondur. Bu simülasyon; kontrollü bir ortamda katılımcıların becerilerini ve davranışlarını değerlendirmek için gerçek hayattaki işe alım süreçlerinin aynısını gerçekleştiren geleneksel bir değerlendirme merkezinin dijital şeklidir.

Belirli bir pozisyon için uygunluğu ya da birden fazla beceriyi ve yetkinliği ölçmek için tasarlanan dijital değerlendirme merkezi MetricSelect; kişilik analizi, bilişsel yetenek testi, psikolojik performans değerlendirme testi, yaşam değerleri envanteri , İngilizce seviye tespit sınavı, role-play uygulamaları, ve yetkinlik bazlı mülakat kılavuzu gibi pek çok aracın bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur.


İLGİLİ BLOGLAR