Please enable JS

BLOG SAYFASI

Dijital Değerlendirme ve Aday Yönetim Merkezi

COVID-19 Pandemisi Sırasında “Sürdürülebilir Başarı” İçin Dijital Değerlendirme Merkezi Nasıl Kullanılır?

4 Mayıs 2021 Salı/HR METRICS
Yetkinlikleri iyi analiz edebilmek, herhangi bir değerlendirme ve insan değeri geliştirme merkezinin yapabileceği en önemli iştir. Çalışanların kişiliklerini, bilişsel ve davranışsal yeterliliklerini bütüncül bir yaklaşımla değerlendirmek ve bir çalışanın bu alanlardaki grafiğini çizmek için birden fazla araca ihtiyaç duyulduğu genel manada kabullenilen bir görüştür. Dijital bir değerlendirme merkezi her bir yeterliliği iki veya daha fazla araçla ölçer, mevcut zamanı ve kaynakları en iyi şekilde kullanır ve iş gücünüzü geleceğe hazır hale getirmek için çaba sarf eder.

Yüksek Potansiyelli Çalışanların Belirlenmesi

Yüksek potansiyelli çalışanlar, bir işletmenin gelecekteki büyümesinin en önemli faktörleri olarak kabul edilir. Kapsamlı bir Dijital değerlendirme merkezi aracılığıyla uygulanan iyi düşünülmüş bir yüksek potansiyel programı, yetenekli kişilerin yeni becerilerini uygun maliyetle geliştirmesine yardımcı olur.

Örneğin, şirketiniz potansiyeli yüksek bir çalışanda mevcut zorlukların üstesinden gelmeye yardım edecek bir yetkinliği ölçmek istiyorsa metricSelect Dijital Değerlendirme Merkezi, bu yetkinliği kolayca ölçümlemenize yardımcı olabilir.

Liderlik Gelişimi ve Gelecek Planlaması

Pandeminin öngörülemeyen doğası nedeniyle, şirketler karantina süreçlerinden başarılı bir şekilde çıkmak için liderlik becerilerinin önemini biliyor ve ekiplerini sürekli olarak zinde tutup motive halde kalmaları için çabalıyor.

Mevcut piyasa koşullarının değişkenliği, belirsizliği ve rekabet göz önüne alındığında kurumunuzun söz konusu durumlara karşı hazır olmasını beklenir. Liderlik özelliğine sahip çalışanlar, şirketlerin en önemli varlıklarıdır. Bu nedenle bir şirketin daha zorlayıcı rollerle, daha yüksek sorumluluklarla ve gelecekte ortaya çıkabilecek daha karmaşık zorluklarla başa çıkabilmesi için uygun şekilde tanımlanmış bir yetenek hattına sahip olması çok önemlidir.

MetricSelect Dijital değerlendirme merkezi, işletmelere dijital dönüşüm çağında geleceğin liderlerini belirlemelerine ve verimli bir halef selef planı geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Diyelim ki şirketiniz gelecekteki liderlerinde planlama ve organizasyon, data odaklı karar verme, karmaşık problemler çözme, stratejik düşünme gibi yetkinlikler arıyor. MetricSelect Dijital değerlendirme merkezi; sizin için bazı önceliklendirmeler tanımlayarak bu yetkinlikleri objektif ve tarafsız bir simülasyonda ölçebilen alıştırmalarla şirketinizin taleplerini karşılayabilir.

Öğrenme ve Gelişim Fırsatları için Eğitim İhtiyaçlarının Belirlenmesi

Geleceğe hazırlıklı olmak için gerekli olan şey; işgücü hattınızda mevcut eksiklikleri belirlemek ve çalışanlarınızın ilgisini çekecek öğrenme ve geliştirme fırsatları yaratmaktır. Bu süreçler çoğu zaman, diğer hayati ihtiyaçlar nedeniyle devre dışı kalabilir. Ancak, COVID-19 pandemisi sırasında ticari hedeflerine ulaşmak ile çalışanlarını motive etmek arasında ince bir denge kurmaya çalışan şirketler için yukarıda sözü edilen öğrenme ve gelişim girişimleri, çalışanların şirkete olan bağlılıklarını artırabilir.

Artan memnuniyet seviyesi üretkenliğe de yansır ve bu durum çalışanların bu süreçte yıpranmalarının da önüne geçer.

Şirketlerin yetenek geliştirmeye yönelik proaktif yaklaşımları, çalışanların işverenlerini daha çok takdir etmesine yardımcı olur. Sıra dışı durumlarda herkes kendini işine ve iş yerine daha da yabancılaşmış hissederken, siz çalışanlarınızı düşünerek gerçekleştirdiğiniz dönüşümlerle ortaya koyduğunuz kapsayıcı vizyonunun çalışanlarınız tarafından benimsemelerini ve takdir edilmesini sağlayabilirsiniz.

İçinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda dahi, teknolojinin nimetlerinden faydalanarak, sürekli ve yeni beceriler kazanmak için Dijital Değerlendirme Merkezi’ni kullanarak, pandemi dönemini dahi verimli hale getirebilirsiniz.

Dijital Değerlendirme Merkezi ile uzaktan çalışma gereksinimlerinde dahi, işe alım, terfi, insan “değeri”ni geliştirme, eğitim ve gelişim süreçlerinizi sağlıklı bir şekilde planlayarak yönetmeye devam edebilirsiniz. Dijital Değerlendirme merkezi ekonomik anlamda avantajlı olduğu kadar, lojistik anlamda da avantajlı bir değerlendirme çözümüdür.

İşe alım ve değerlendirme süreçlerinizi MetricSelect Dijital Değerlendirme Merkezine taşımanın şimdi tam zamanı!


İLGİLİ BLOGLAR